ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Στις επόμενες σελίδες ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα, απόψεις και θέματα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον κόσμο του ενυδρείου γλυκού νερού, τα ψάρια, τα φυτά και τον εξοπλισμό του.

Στα περισσότερα άρθρα και ιστοσελίδες του istellas.gr θα βρίσκετε κάτω δεξιά το εικονίδιο με το οποίο θα μπορείτε να βλέπετε και να εκτυπώνετε τις αντίστοιχες σελίδες σε "printable format".

Επίσης, μπορείτε να ψάξετε να βρείτε στο site μου ό,τι σας ενδιαφέρει με τη βοήθεια της προσαρμοσμένης αναζήτησης του Google παρακάτω...Καλή συνέχεια... και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Βιβλίο Επισκεπτών

Aquarium project 4 - v2.0 - Ελεγκτής σταδιακής Ανατολής/Δύσης λαμπτήρων LED για το ενυδρείο που δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος
Στην έκδοση 2.0 του project αυτού άλλαξα το κύκλωμα του ελεγκτή σταδιακής Ανατολής/Δύσης των λαμπτήρων LED ώστε να μην επηρεάζεται από τις διακοπές ρεύματος προσθέτοντας ένα DS3231 I2C Real Time Clock.

Aquarium project 4 - v1.1 - Ελεγκτής σταδιακής Ανατολής-Δύσης λαμπτήρων LED για το ενυδρείο
Σε αυτό το project συνδύασα τις λειτουργίες των Project 1 & 2 και έφτιαξα ένα σύστημα Ανατολής/Δύσης το οποίο όμως οδηγεί ταινία LED αντί για λαμπτήρες φθορίου.

Aquarium project 3 - Σύστημα ελέγχου αυτόματης πλήρωσης νερού
Οι ανάγκες αυτόματης πλήρωσης νερού στο ενυδρείο μου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπου η εξάτμιση είναι αρκετή και η ανάγκη πλήρωσης απαραίτητη λόγω χρήσης sump, με είχαν οδηγήσει στο παρελθόν στο σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός αναλογικού συστήματος ελέγχου αυτόματης πλήρωσης νερού. Το τρίτο project με το οποίο ασχολήθηκα για το ενυδρείο μου ήταν να μετατρέψω τον έλεγχo του αναλογικού συστήματος ώστε πλέον να γίνεται ψηφιακά με τη χρήση ενός microcontroller (Arduino).

Aquarium project 2 - Moonlight ρυθμιζόμενο από φωτοαντίσταση
Σε αυτό το project περιγράφω πως έφτιαξα moonlight για τα ενυδρεία μου, χρησιμοποιώντας μια φωτοαντίσταση για το σταδιακό και ομαλό άναμα μιας ταινίας από μπλε LED. Μπορεί κάποιος να βασιστεί στο άρθρο και να το φτιάξει μόνος του ή να το προμηθευτεί έτοιμο από εμένα.

Aquarium project 1 - Ελεγκτής σταδιακής Ανατολής- Δύσης λαμπτήρων ενυδρείου
Στο πρώτο μου αυτό project περιγράφω λεπτομερώς τον τρόπο κατασκευής ενός ελεγκτή φωτεινότητας για λάμπες φθορισμού με τη χρήση microcontroller (Arduino), o οποίος εξομοιώνει τις συνθήκες ανατολής/δύσης στο ενυδρείο. Μπορεί κάποιος να βασιστεί στο άρθρο και να το φτιάξει μόνος του ή να το προμηθευτεί έτοιμο από εμένα.

Φυτά - Calculator DIY λιπασμάτων
Η χρήση DIY λιπασμάτων σε ένα ενυδρείο είναι γνωστό πως είναι η φθηνότερη λύση για ένα μεγάλο φυτεμένο ενυδρείο. Πρέπει όμως να έχουμε κάποιες γνώσεις χημείας ή βοήθεια από κάποιο εργαλείο υπολογισμού προκειμένου να παράγουμε τις σωστές ποσότητες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.
Εδώ θα βρείτε ένα χρήσιμο εργαλείο για την κατασκευή DIY λιπασμάτων.

Φυτά - Πολλαπλασιασμός
Σε ένα υγιές ενυδρείο, κάποια από τα φυτά μπορούν να αναπαραχθούν και να πολλαπλασιαστούν χωρίς την παρέμβαση του χομπίστα. Οι τρόποι αναπαραγωγής των φυτών είναι τρεις: α) με εγγενή αναπαραγωγή, β) με αγενή αναπαραγωγή και γ) με τεχνητή αναπαραγωγή.

Ο απόλυτος οδηγός για άγριους δίσκους...
του Heiko Bleher

Τα μυστικά των δίσκων αποκαλύπτονται καθώς ο Heiko Bleher ταυτοποιεί τα τρία είδη του αγαπημένου του ψαριού του Αμαζονίου, περιγράφει το φυσικό τους περιβάλλον και αποκαλύπτει πώς να τα ξεχωρίζουμε. Εξηγεί πώς διαφοροποιούνται τα τρία είδη Δίσκων και προσδιορίζει τις φυσικές διατροφικές τους ανάγκες.

Θερμοκρασία φυσικού περιβάλλοντος άγριων Δίσκων
Θα μπορέσετε να βρείτε μετρήσεις θερμοκρασίας του νερού των φυσικών βιοτόπων των άγριων δίσκων που έχουν γίνει από τον Heiko Bleher και αποτελούν στοιχεία μελέτης και συλλογής δεδομένων από τις εξερευνήσεις του τα τελευταία 40-50 χρόνια της ζωής του.

Φυτά - Φωτισμός
Η επιλογή φωτισμού για ένα ενυδρείο είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουμε με γνώμονα κάποιες βασικές παραμέτρους. Όλα τα είδη λαμπτήρων δεν είναι κατάλληλα για όλα τα είδη/μεγέθη ενυδρείων. Oι λαμπτήρες φθορισμού (Τ8, Τ5, Power compact) είναι καταλληλότερες...

Σωστή επιλογή φυτών για το ενυδρείο
Για να ξεχωρίσουμε ένα υγιές φυτό όταν το αγοράζουμε αρκεί να εξετάσουμε τα φύλλα και τις ρίζες του. Ως επί το πλείστον θα πρέπει να προσέχουμε ώστε το φυτό να είναι σε καλή κατάσταση, να μην έχει τρύπες στα φύλλα του, να μην έχει καφέ ή κίτρινα στίγματα και να μην είναι διάφανα τα φύλλα του.

Καταστήματα
Η ενότητα αυτή δημιουργήθηκε προκειμένου να διευκολύνει όλους μας με χρήσιμες πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο, εξοπλισμός) για καταστήματα στα οποία βρήκα εξοπλισμό για τα ενυδρεία μου. Τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι αυτά από τα οποία έχω αγοράσει εξοπλισμό για τα ενυδρεία μου και έχω μείνει ευχαριστημένος από τα προϊόντα τους, αλλά και μετά από έρευνα στο χώρο και αποτελούν προσωπική μου επιλογή.


Ο Heiko Bleher στην Αθήνα 2009
Λίγα σχόλια και φωτογραφίες από το σεμινάριο του Heiko Bleher στην Αθήνα - Απρίλιος 2009

Παρουσιάσεις ενυδρείων
Δημόσιο ενυδρείο Aquazoo Dusseldorf Γερμανία

Με την ευκαιρία της επίσκεψής μου πέρισυ τον Οκτώβρη στο Duisburg επισκεύτηκα το Aquazoo, ένα από τα ομορφότερα δημόσια ενυδρεία και συγχρόνως μουσείο φυσικής ιστορίας που βρίσκεται λίγο έξω από το Dusseldorf της Γερμανίας...

Φύκη
Τα φύκη είναι φυτά!!! Είναι φωτοσυνθετικοί φυτικοί οργανισμοί που δεν έχουν βλαστούς, φύλλα, ρίζες, δεν σχηματίζουν σπέρματα, άνθη ή καρπούς, όπως τα ανώτερα φυτά. Είναι φυτά και τρέφονται από τα θρεπτικά συστατικά, το φως και ό,τι άλλο χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ανάπτυξή τους σε ελεγχόμενα επίπεδα ώστε να μη φτάσουν σε σημείο να πνίξουν τα φυτά...

Ελεγκτής θερμοκρασίας Eliwell IC915
Αγοράστε τον καλύτερο ρυθμιστή θερμοκρασίας για το ενυδρείο σας και δείτε πως μπορείτε να τον προγραμματίσετε σε λίγα λεπτά! Δύο τρόποι προγραμματισμού χωρίς να χρειαστεί να διαβάσετε το manual.

DIY σύστημα ελέγχου αυτόματης πλήρωσης νερού
Οι ανάγκες αυτόματης πλήρωσης νερού στο ενυδρείο μου για την καλοκαιρινή περίοδο, όπου η εξάτμιση είναι αρκετή και η ανάγκη πλήρωσης απαραίτητη λόγω χρήσης sump, με οδήγησαν στο σχεδιασμό και δημιουργία του συστήματος ελέγχου αυτόματης πλήρωσης.

Παρουσιάσεις ενυδρείων
Δημόσιο ενυδρείο Bergen Νορβηγία

Φέτος το καλοκαίρι επισκεύθηκα τη Σκανδιναβική χερσόνησο...
Περνώντας την είσοδο του ενυδρείου υπάρχουν 2 μεγάλες ανοιχτές δεξαμενές όπου στην μία στεγάζονταν οι φώκιες και στην άλλη οι πιγκουίνοι - μασκότ του συγκεκριμένου ενυδρείου...

Xημεία Νερού - pH, GH, kH
Πολλές φορές σαν χομπίστες έχουμε ακούσει για το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε την ποιότητα του νερού στα ενυδρεία μας. Όλοι μας έχουμε ακούσει να μιλάνε για pH, GH, kH και το πόσο σημαντικές είναι οι μετρήσεις τους για την ποιότητα του νερού.
Πόσοι όμως από εμάς κατανοούμε ακριβώς τι είναι αυτές οι τιμές και πώς επηρεάζουν τη χημεία του νερού του ενυδρείου μας;

Φυτά - Aνατομία των φυτών
Η ανατομία των περισσότερων φυτών χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Τις ρίζες, το μίσχο, τα φύλλα και τα άνθη. Όλα τα μέρη του φυτού παίζουν ζωτικό ρόλο για τις βασικές λειτουργίες του, όπως για την ανάπτυξή του, την αναπαραγωγή του, την ανθοφορία, την πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών από το νερό και την αποθήκευσή τους στα μέρη του φυτού.

Aναπαραγωγή Symphysodon aequifasciatus (Discus)
Πρόκειται για τις γέννες των δίσκων μου. Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό, καθώς και την πορεία ανάπτυξής τους. Από το αρχικό στάδιο των αυγών μέχρι την εκκόλαψή τους σε free swimming ψάρια.

Φυτά - Θρεπτικά στοιχεία & λιπάσματα
Tα φυτά χρειάζονται οργανικές και ανόργανες θρεπτικές ουσίες προκειμένου να διατηρήσουν σταθερή και υγιή ανάπτυξη. Οι περισσότερες από αυτές τις θρεπτικές ουσίες χρειάζονται σε ελάχιστες ποσότητες, αλλά είναι απαραίτητες για τo βιολογικό μεταβολισμό των φυτών...

Αντίστροφη όσμωση
Όσμωση είναι το φαινόμενο, κατά το οποίο κάποιο υγρό ρέει μέσα από μια ημιπερατή μεμβράνη, η οποία δεν επιτρέπει την μεταφορά αλάτων ή άλλων διαλυμένων ουσιών από μέσα της.
Διαβάστε για το φαινόμενο της αντίστροφης όσμωσης και τη χρήση του στο ενυδρείο σας.

Επιλογή φίλτρου & είδη φίλτρανσης
Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί αν το φίλτρο μας είναι κατάλληλο για το ενυδρείο που έχουμε. Τα βασικά είδη φίλτρων που μπορεί να έχει ένα ενυδρείο είναι τα εσωτερικά και τα εξωτερικά. Φυσικά υπάρχουν και άλλων ειδών φίλτρα όπως τα φίλτρα trickling, φίλτρα άμμου, sump, φίλτρα βυθού κ.α. Εδώ θα ασχοληθούμε ...

 
 
 
   
     
  Βιβλίο Επισκεπτών
Θα θέλαμε τη γνώμη σας
 
     
  Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με email για τα τελευταία νέα
 
     
 
Follow us on
 
 
 
 
  26/01/2017  
 
Aquarium projects
Επανασχεδιάστηκαν τα κυκλώματα των projects 1, 2, & 4 με τη χρήση του προγράμματος fritzing.
Προστέθηκε ένα πράσινο λαμπάκι στο κάθε κύκλωμα που δείχνει πότε το κύκλωμα είναι στο ρεύμα.
 
     
 
 
     
 
Aquarium projects
Aquarium project 4 v2.0 - Ελεγκτής σταδιακής Ανατολής/Δύσης λαμπτήρων LED για το ενυδρείο που δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος
Στην έκδοση 2.0 του project αυτού άλλαξα το κύκλωμα του ελεγκτή σταδιακής Ανατολής/Δύσης των λαμπτήρων LED ώστε να μην επηρεάζεται από τις διακοπές ρεύματος προσθέτοντας ένα DS3231 I2C Real Time Clock.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Aquarium projects
Aquarium project 4 v1.1 - Ελεγκτής σταδιακής Ανατολής-Δύσης λαμπτήρων LED για το ενυδρείο
Σε αυτό το project συνδύασα τις λειτουργίες των Project 1 & 2 και έφτιαξα ένα σύστημα Ανατολής/Δύσης το οποίο όμως οδηγεί ταινία LED αντί για λαμπτήρες φθορίου.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Updated - Aquarium projects
Aquarium project 1 - Ελεγκτής σταδιακής Ανατολής/Δύσης λαμπτήρων ενυδρείου
Δημιουργήθηκε ένα πινακάκι με τις τιμές της αντίστασης αναλόγως του ballast που θα χρησιμοποιηθεί
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Aquarium projects
Aquarium project 3 - Σύστημα ελέγχου αυτόματης πλήρωσης νερού
Σε αυτό το project περιγράφω πως έφτιαξα ένα σύστημα ελέγχου πλήρωσης νερού ελεγχόμενο από microcontroller.
Αν κάποιος από εσάς θέλει να φτιάξει το παραπάνω σύστημα για το ενυδρείο του μπορεί να χρησιμοποιήσει το κύκλωμα που έφτιαξα καθώς και τον κώδικα προγραμματισμού του microcontroller, διαφορετικά μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Ψάρια - Glyptoperichthys gibbiceps (Gibby)
Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες από τα ψάρια μου.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Aquarium projects
Aquarium project 2 - Moonlight ρυθμιζόμενο από φωτοαντίσταση
Σε αυτό το project περιγράφω πως έφτιαξα moonlight για τα ενυδρεία μου, χρησιμοποιώντας μια φωτοαντίσταση για το σταδιακό και ομαλό άναμα μιας ταινίας από μπλε LED.
Αν κάποιος από εσάς θέλει να φτιάξει το παραπάνω moonlight για το ενυδρείο του μπορεί να χρησιμοποιήσει το κύκλωμα που έφτιαξα καθώς και τον κώδικα προγραμματισμού του microcontroller, διαφορετικά μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Aquarium projects
Aquarium project 1 - Ελεγκτής σταδιακής Ανατολής/Δύσης λαμπτήρων ενυδρείου
Το πρώτο project σχετικό με ενυδρεία ήταν η κατασκευή ενός ελεγκτή σταδιακής ανατολής-δύσης για τους λαμπτήρες φθορισμού του ενυδρείου.
Αν κάποιος από εσάς θέλει να φτιάξει τον παραπάνω ελεγκτή σταδιακής ανατολής/δύσης για το ενυδρείο του μπορεί να χρησιμοποιήσει το κύκλωμα που έφτιαξα καθώς και τον κώδικα προγραμματισμού του microcontroller, διαφορετικά μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Προσωπικό αρχείο - Νέα κατηγορία
Aquarium projects
Στη νέα αυτή κατηγορία θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από ηλεκτρονικές ιδιοκατασκευές που έφτιαξα και οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στα ενυδρεία μου.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Βιβλιογραφία
Bleher's Biotopes
Περιέχει περιγραφές από περίπου 50 χώρες και την κατάσταση των λιμνών και ποταμών όπως είναι σήμερα, λεπτομερείς περιγραφές από 500 και παραπάνω ποτάμια και λίμνες με αναφορές και φωτογραφίες σε 2500 είδη ψαριών και 500 είδη διαφορετικών φυτών.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Tα ενυδρεία μου
Παρουσίαση ενυδρείου 160lt
Έγινε ριζική αλλαγή στο ενυδρείο και πλέον είναι κοινωνικό φιλοξενώντας διάφορα είδη ψαριών.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Ψάρια
Προστέθηκε το πεδίο οικογένεια σε όλα τα ψάρια του προσωπικού αρχείου και πλέον μπορεί κανείς να κάνει ταξινόμηση ανά οικογένεια και ανά επιστημονική ονομασία των ψαριών.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Εξοπλισμός & manuals - Λαμπτήρες
Προστέθηκαν νέες λάμπες Τ8 από Sera & Arcadia
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Ψάρια - Trichogaster lalius (Dwarf Gourami)
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Ψάρια - Trigonostigma heteromorpha (Harlequin Rasbora)
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Φυτά - Calculator DIY λιπασμάτων
Η χρήση DIY λιπασμάτων σε ένα ενυδρείο είναι γνωστό πως είναι η φθηνότερη λύση για ένα μεγάλο φυτεμένο ενυδρείο. Πρέπει όμως να έχουμε κάποιες γνώσεις χημείας ή βοήθεια από κάποιο εργαλείο υπολογισμού προκειμένου να παράγουμε τις σωστές ποσότητες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε...
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Φυτά - Πολλαπλασιασμός
Σε ένα υγιές ενυδρείο, κάποια από τα φυτά μπορούν να αναπαραχθούν και να πολλαπλασιαστούν χωρίς την παρέμβαση του χομπίστα. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν μόνο με την παρέμβασή μας...
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Σεμινάρια/Εκδηλώσεις
1ος Διαγωνισμός Δίσκων & Βιοτοπικών Ενυδρείων Ανατολικής Μεσογείου
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Βιβλιογραφία
DiscusBook 02 - by Heiko Bleher
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Updated - Φύκη
Διορθώσεις και προσθήκες στο άρθρο που αφορά τα φύκη του γλυκού νερού.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Updated - Ενδιαφέροντα άρθρα
Προστέθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα Φύκη της ΕΛ.Φ.Ε.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Tα ενυδρεία μου
Παρουσίαση ενυδρείου 480lt
Έγινε ριζική αλλαγή στο ενυδρείο και πλέον φιλοξενεί βιότοπο της λίμνης Malawi.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Tα ενυδρεία μου
Παρουσίαση ενυδρείου 160lt
Έγινε ριζική αλλαγή στο ενυδρείο και πλέον φιλοξενεί βιότοπο της περιοχής του Αμαζονίου.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Βιβλιογραφία
Bleher's Discus vol.2
Ο δεύτερος και τελευταίος τόμος περιλαμβάνει τη συνέχεια του πρώτου βιβλίου του Heiko Bleher και αναφέρει τις ποικιλίες και τα είδη αναπαραγωγής των δίσκων εκτροφής απ' όλο τον κόσμο καθώς και τους τρόπους αναπαραγωγής τους.
Ένα απαραίτητο βιβλίο για τους λάτρεις των Δίσκων!!!
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Ψάρια - Διαδικασία αναπαραγωγής Corydoras sterbai - του Γ. Σιδέρη
Η παρακάτω διαδικασία αναπαραγωγής των Corydoras sterbai είναι αποτέλεσμα παρατήρησης και καταγραφής των αποτελεσμάτων των αναπαραγωγών του Γιώργου Σιδέρη.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Videos - Ααναπαραγωγή Corydoras sterbai - by Γ. Σιδέρης
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Ψάρια - Θερμοκρασία φυσικού περιβάλ-λοντος άγριων Δίσκων
Για να γνωρίζετε τις συνθήκες θερμοκρασίες που ζουν οι άγριοι δίσκοι στη φύση και να μπορέσετε να τις εξομοιώσετε στα ενυδρεία σας. Στοιχεία και μετρήσεις από τον Heiko Bleher.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Ψάρια - Ο απόλυτος οδηγός για άγριους δίσκους... του Heiko Bleher
Ένα καταπληκτικό άρθρο που θα σας μάθει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους άγριους δίσκους, την ταξινόμησή τους, το φυσικό περιβάλλον τους, τη διατροφή τους, τις συνθήκες διαβίωσης στη φύση αλλά και στα ενυδρεία κ.α.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Hint & Tips - Ανίχνευση αμμωνίας
Τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς αν ανιχνεύσει αμμωνία στο νερό του ενυδρείου του. Τι πρέπει να κάνω;
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Videos
Ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο συλλέγοντας δίσκους παρέα με τον HekDiscus. Απολαύστε τα τέσσερα βίντεο.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Videos
Napoli Aquatica 2010 - Dr. Schmidt Focke's Trophy awarded to Mr. Heiko Bleher
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Καταστήματα
Η ενότητα αυτή δημιουργήθηκε προκειμένου να διευκολύνει όλους μας με χρήσιμες πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο, εξοπλισμός) για καταστήματα στα οποία βρήκα εξοπλισμό για τα ενυδρεία μου.
 
  δείτε περισσότερα  
     
 
Παρουσιάσεις ενυδρείων
Aquazoo Dusseldorf Γερμανία
Φωτογραφικό υλικό από το δημόσιο ενυδρείο και μουσείο φυσικής ιστορίας στο Dusseldorf της Γερμανίας
 
  δείτε περισσότερα  
     
  Updated
Temperature controller Eliwell IC915
 
     
     
 
 
Last updated

© 2006-2017
© www.istellas.gr
 

DHTML Menu / JavaScript Menu - Created Using NavStudio (OpenCube Inc.)